Konkurs kulinarny „Sposób na NALEŚNIKA”
23 października 2021 r. w Centrum Tradycji Mleczarstwa – Muzeum Mleka odbył się finał konkursu
kulinarnego „sposób na NALEŚNIKA” pod patronatem Spółdzielni Mleczarskiej MLEKPOL w Grajewie.
Poziom konkursu był bardzo wysoki, a wyłonienie zwycięzców było trudnym zadaniem. Komisja
konkursowa w trzyosobowym składzie, pod przewodnictwem pana Jakuba Kuronia, znanego i cenionego szefa kuchni
brała pod uwagę cztery kryteria: smak i oryginalność, sposób podania oraz prezentację konkursowego deseru przez
uczestników. Młodzi adepci sztuki kulinarnej z wielką niecierpliwością oczekiwali na jego werdykt…
Warto było czekać na ponieważ wyniki przedstawiały się następująco:
I miejsce : Paulina Duzik- ZS w Niećkowie
II miejsce: Agata Chrostowska – ZS w Niećkowie
III miejsce: Magdalena Zemelka – ZS nr 2 w Grajewie
Jury przyznało również wyróżnienie: Weronika Salachowska – ZS w Niećkowie
Wszyscy uczestnicy otrzymali pamiątkowe dyplomy oraz atrakcyjne nagrody.